Overslaan en naar de inhoud gaan
schep
Beeld van het buitenprogramma van een eerdere beurseditie. Archieffoto

Organisatie EOC-Traditionele Schepen Beurs van start

Onder leiding van een geheel nieuw bestuur is de organisatie gestart voor de vijfde editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs. Deze wordt dit jaar gehouden op 11, 12 en 13 november in de monumentale stadshal van theater De Kampanje, op een steenworp afstand van de oude locatie op het Willemsoord-complex.

Vanwege de coronapandemie was de beursorganisatie genoodzaakt de jubileumeditie van de beurs in zowel 2020 als 2021 te cancelen. Nu zijn de vooruitzichten dusdanig dat het jaarlijkse evenement normaal gesproken kan doorgaan. Vanwege een verbouwing niet in de vertrouwde mastenloods, maar in de oude bankwerkerij in de nabijgelegen stadshal. Dat is eveneens een rijksmonument op de oude marinewerf in Den Helder.

Tot het bestuur van de stichting die de beurs organiseert, zijn drie nieuwe leden toegetreden. Dit zijn Michiel Tegelberg als voorzitter, André Zijlmans als penningmeester en Paul Schaap als lid. Michiel en Paul zijn beiden ook nauw betrokken geweest bij de organisatie van de vier eerdere edities. Verder heeft Jet Sluik in verband met haar drukke werkzaamheden voor de bekende voormalige haringlogger Tecla haar functie van projectleider neergelegd.

leaderboard