Overslaan en naar de inhoud gaan
Evert Stel
Evert Stel (rechts) en partner Inge de Graaf, oprichters van de Stichting Vaarwens.

Oprichter Stichting Vaarwens wint oeuvreprijs Boot van het Jaar

Evert Stel, ontwerper van No-Limits en met partner Inge de Graaf oprichter van de Stichting Vaarwens, is winnaar van de Boot van het Jaar oeuvreprijs 2020. Aan boord van zijn eigen schip, de Meander V, werd Evert dinsdagochtend in de haven van Monnickendam met de ereprijs verrast.

De oeuvreprijs van de Hiswa is bedoeld voor iemand die zich langere tijd op bijzondere wijze voor de Nederlandse watersport (jachtbouw, productontwikkeling, infrastructuur, media, havens of overheid) verdienstelijk heeft gemaakt.

Evert Stel heeft met No-Limits een schepenlijn  gemaakt die uitblinkt in vaareigenschappen, zeewaardigheid en aandrijving. De ontwerpen kenmerken zich door de grote Tubes rondom. Zijn ontwerpen varen over de hele wereld.

Daarnaast is Evert met zijn partner initiatiefnemer en de stuwende kracht achter de Stichting Vaarwens. Deze stichting verzorgt al ruim tien jaar vaardagen voor mensen in de laatste levensfase. Dit gebeurde tot vorig jaar met de Meander V. Inmiddels heeft de Stichting een eigen Vaarwens-schip. Uiteraard ontworpen door Evert. Een uniek schip met bijzondere  functionaliteiten, waardoor de vaak terminaal zieke gasten van Vaarwens samen met hun naasten toch een onvergetelijke dag op het water kunnen ervaren.

leaderboard