Overslaan en naar de inhoud gaan
CBRB

Opnieuw erkenning voor branche-brede risico-inventarisatie en evaluatie

Iedere werkgever moet volgens de wet een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) van het bedrijf doen om de werknemers veilig en goed te kunnen laten werken. Voor de binnenvaart is er een branche-brede RI&E en de nieuwste versie, geactualiseerd en bijgewerkt voor alle wettelijke wijzigingen, is nu opnieuw goedgekeurd door het steunpunt RI&E: goed nieuws voor de sector, vinden het CBRB, Koninklijke BLN-Schuttevaer en Nautilus International.

Bedrijven tot 25 werknemers kunnen de branche-brede RI&E gebruiken, waardoor zij buiten de toetsingsplicht van de Arbo vallen en daarmee een advies van de Arbo uitsparen – dat kan al gauw zo’n duizend euro kosten.

De binnenvaart is een specifieke sector, met specifieke risico’s, onder meer vanwege alle verschillende soorten schepen en ladingen. Hoe meer van die risico’s in kaart gebracht worden en worden aangepakt, hoe veiliger de werkvloer wordt. Met de branche-brede optie, wordt het gemakkelijker voor individuele werkgevers om ermee aan de slag te gaan.

Op www.arbo-binnenvaart.nl is alle informatie te vinden en via de digitale tool van CRBR en BLN kan er een specifiek plan van aanpak worden gemaakt.

leaderboard