Overslaan en naar de inhoud gaan
kaartje
Kaartje van de nieuwe, tijdelijke situatie voor de binnenvaart.

Opening tijdelijk doorvaartkanaal sluis Terneuzen

Op 4 mei 2019 kan de scheepvaart van en naar het Kanaal van Gent-Terneuzen voor het eerst gebruikmaken van het tijdelijke doorvaartkanaal bij het sluizencomplex: het Kapitein Rooiboskanaal.

Dit doorvaartkanaal is gegraven, zodat tijdens de bouw van de Nieuwe Sluis de binnenvaartschepen gebruik kunnen blijven maken van de Middensluis. Dit levert minder hinder op. De bouw van de Nieuwe Sluis binnen het bestaande sluizencomplex in Terneuzen is intussen in volle gang. 

De officiële opening van het kanaal wordt verricht op maandag 6 mei 2019. Tijdens een ontbijt met genodigden op de rondvaartboot de Denick II wordt een doorvaart over het nieuwe kanaal gemaakt. Tevens wordt daarbij het naambord onthuld van dit Kapitein Rooiboskanaal. Onder de genodigden bevinden zich de (nautische) stakeholders van Rijkswaterstaat, projectmedewerkers en medewerkers van aannemerscombinatie Sassevaart.

sluizenn
Helemaal links op de foto de Westsluis. De Nieuwe Sluis komt parallel aan deze Westsluis te liggen, voor de Middensluis. In het midden is de Middensluis te zien, met na het kleine eilandje het doorvaartkanaal. Aan het kleine eilandje vast komt de Nieuwe Sluis te liggen. Naast de Middensluis ligt rechts de Oostsluis. Luchtfoto Rijkswaterstaat

 

leaderboard