Overslaan en naar de inhoud gaan
brandje
Archieffoto Falck

Opening nieuw Falck-oefencentrum

Met veel kabaal, water en vuur wordt het nieuwe Falck-oefencentrum aan de Beerweg op de Rotterdamse Maasvlakte dinsdagmiddag 16 oktober officieel geopend. Na alle toespraken en de openingshandeling zijn er vele demonstraties.

Het oefencentrum is opgezet voor het opleiden en trainen van hulpverleners en professionals uit hoog-risico industrieën en overheid. Zij worden hier opgeleid om incidenten te voorkomen en adequaat te kunnen ingrijpen om mensen te redden of escalatie te voorkomen, mocht zich een incident of ramp voordoen.

Het nieuwe centrum, dat ruim een hectare groter is dan het voormalige terrein, is gebouwd en ingericht volgens de modernste standaarden voor techniek, milieu, arbeidshygiëne, veiligheid en wet- en regelgeving en trainingsstandaarden. De functionele wensen en behoeften van zowel nationale als internationale klanten zijn leidend geweest bij het ontwerp van de trainingsfaciliteiten.

Falck is gespecialiseerd in advisering, opleidingen en trainingen op het gebied van het bestrijden van calamiteiten en ongelukken in de industriële en publieke sector en de offshore, maritieme en windindustrie, voor zowel nationale als internationale bedrijven en overheden.

leaderboard