Overslaan en naar de inhoud gaan
Elbe raderstoomboot

‘Openbaar vervoer’ moet de Elbe Dampfschifffahrt redden

's Werelds oudste vloot van raderstoomboten vertoeft op de Elbe. Ze ligt helaas al sinds november 2020 stil, net als alle andere 'horeca'-bedrijven in Duitsland. Dagtochten met passagiers onder het genot van een kop koffie of een glas bier zijn verboden. De exploitant Sächsische Dampfschifffahrt heeft een kleine uitweg uit de malaise gevonden. Sinds midden april zijn twee van zijn historische schepen nu als openbaar vervoer geregistreerd.

JUDITH STALPERS

De Pillnitz en de Gräfin Cosel varen met hun pittoreske schepraden aan de zijkanten op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen een 'lijndienst'. Vier maal per dag vertrekt een schip uit Dresden via Blasewitz naar Pillnitz, en vier maal dezelfde route terug.

Natuurlijk gelden de hygiënische voorschriften die ook voor bus en metro gelden: alleen op afspraak per online ticket, een mondkapje aan boord en helaas geen koffie of bier aan de bar. De Sächsische Dampfschifffahrt wacht met spanning af of vanaf volgende week (10 mei) versoepelingen gaan gelden, en dagtochten weer mogelijk worden. De toeristensector poetst al tafeltjes en stoelen, en zet de parasols gereed. De hoop is groot.

 

leaderboard