Overslaan en naar de inhoud gaan
eemshaven
Recente luchtfoto van de Eemshaven. Foto Groningen Seaports

Open dag Eemshaven in teken van gouden jubileum

Op 7 juni 2023 is het 50 jaar geleden dat de Eemshaven feestelijk werd geopend door toenmalig koningin Juliana. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert Groningen Seaports op 10 juni een open dag in de Eemshaven.

juul
Koningin Juliana bij de opening.

Op de Open Dag Eemshaven openen veel bedrijven hun terreinen voor bezoekers. Daarnaast zijn in Nijlicht bedrijven aanwezig met hun eigen stand om bezoekers te voorzien van informatie. Er zijn veel verschillende activiteiten, zoals vaartochten en optredens. Daarnaast zijn er diverse foodtrucks aanwezig. De hele dag rijden er bussen vanaf het centrale punt Nijlicht langs alle deelnemende bedrijven. Bezoekers kunnen bij deze bedrijven de bus verlaten en met een volgende bus hun tour vervolgen.

Gratis

De open havendag wordt om 10.00 uur geopend in Nijlicht (Schildweg 16) door de CEO van Groningen Seaports, Cas König. Om 17.00 uur is het evenement afgelopen. De open dag is voor iedereen vrij en gratis toegankelijk. Aanmelden voor de kosteloze vaartochten is wel verplicht, om wachtrijen te voorkomen. Dat kan via de website: www.eemshaven50jaar.nl. Meer informatie over de open dag is tevens op deze website te vinden.

Tags

leaderboard