Overslaan en naar de inhoud gaan
lente
Het is ondanks de extra toeslagen ook gewoon lente in de Rotterdamse containerhavens. Hier de Waalhaven. Foto Ries van Wendel de Joode

Ook DP World Inland gaat congestietoeslag heffen

DP World Inland Group voert per direct een congestietoeslag in voor containers van en naar de havens van Antwerpen en Rotterdam. Het bedrijf volgt hiermee uiteindelijk het voorbeeld van andere vervoerders.

“We hebben de situatie grondig beoordeeld en meer dan een half jaar getracht om tegenmaatregelen te nemen”, aldus Martin Neese, manager van DP World Inland vanuit Düsseldorf. “Nu moeten we vaststellen dat een congestietoeslag de enige realistische weg is. Alleen zo kunnen we de prijzen zo laag mogelijk houden en tegelijk reageren op toekomstige veranderingen”.

De wachttijden en vertragingen bij de afhandeling van containerbinnenschepen in Antwerpen en Rotterdam hebben de planning voor de DP World Inland Group bemoeilijkt, zo meldt het bedrijf. De groep stelt zich intensief te hebben ingezet om gezamenlijk met alle stakeholders “een werkbare en duurzame oplossing te vinden. Dit is helaas niet gelukt”.

Pogingen

Na talrijke pogingen om de negatieve gevolgen van de wachttijden in de zeehavens te beperken, is de situatie niet structureel verbeterd. DP World Inland Group verwacht dan ook dat het binnenvaartvervoer de komende tijd lastig blijf. Het bedrijf reageert hiermee op de volatiliteit van de belangrijkste kostenposten in deze havens. Deze kosten heeft DP World Inland de laatste zes maanden alleen gedragen.

DP World Inland Group exploiteert vijf Europese inland-containerterminals met samen ruim 200 medewerkers voor trimodale vervoers- en logistieke oplossingen.

 

leaderboard