Overslaan en naar de inhoud gaan
Onzekere bediening bruggen provincie Noord-Holland
De provinciale bediencentrale Weg & Waterhuis de Langebalk in Heerhugowaard is eind vorig jaar nog feestelijk geopend door gedeputeerde Post.

Onzekere bediening bruggen en sluizen provincie Noord-Holland

De bediening van bruggen en sluizen van de provincie Noord-Holland kan niet meer volledig worden gegarandeerd.

De provincie heeft de bediening sinds 2016 uitbesteed aan Trigion bv, maar dat bedrijf kan in deze zomermaanden niet voldoende gekwalificeerd personeel leveren. Dat heeft tot gevolg dat de reguliere bedientijden niet altijd kunnen worden waargemaakt  De afspraak is dat hoofdvaarroutes voor de beroepsvaart zoveel mogelijk wel bediend worden.

Trigion heeft toegezegd de berichtgeving op www.vaarweginformatie.nl actueel te houden. Intussen vraagt Koninklijke BLN-Schuttevaart de schippers ‘hun frustratie en ongenoegen’ niet af te reageren op de bedienaar die op dit moment zijn uiterste best doet om zoveel mogelijk service te bieden met te weinig mankracht. Uit de nieuwsbrief: “Wij hebben deze mensen nu extra hard nodig”. De provincie is nu naarstig op zoek naar gekwalificeerde brugwachters. Elke 14 dagen heeft BLN overleg om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

leaderboard