Overslaan en naar de inhoud gaan
taxi
Een watertaxi op stroom én draagvleugels. Illustratie Edorado

Ontwerp voor snelle elektrische Dordtse watertaxi

Maritieme startup Edorado bv heeft tijdens de opening van zijn nieuwe assemblagehal bij de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht het ontwerp gepresenteerd voor een toekomstige elektrische Dordtse watertaxi.

Het hightechbedrijfje werk hard aan de ontwikkeling van snel elektrisch varen voor consumenten en daar past een watertaxi goed bij. Substantiële bijdragen van een aantal nieuwe investeerders maken deze stap mogelijk.

De feestelijke opening werd verricht door de Dordtse wethouder van economische zaken, Maarten Burggraaf. “Ik geloof net als de investeerders in de toekomst van dit innovatieve bedrijf”, aldus de wethouder. “Edorado past uitstekend in onze maritieme regio met veel ervaren bedrijven. Een innovatieve startup kan zich hier snel ontwikkelen”.

Serieproductie

Edorado is opgericht door twee door de wol geverfde ondernemers, Giel Groothuis en Godert van Hardenbroek. Het ontwikkelteam is al flink uitgebreid. “De eerste boot gaat nog dit jaar te water en de planning is om in 2020 met klanten te kunnen proefvaren. Direct daarna zal de serieproductie starten”, voorspelt Groothuis.

Het door Edorado ontwikkelde schaalbare technische platform zou zowel toepasbaar zijn voor de pleziervaart als de professionele markt, zoals watertaxi’s. Actieve draagvleugels vormen de unieke basis voor de boten. Deze technologie wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met Harry Larsen, wereldwijd gezien als een expert op het gebied van actieve draagvleugels. Naast de boten voorziet het bedrijf tevens in een bijpassende snel-laadoplossing.

 

 

leaderboard