Overslaan en naar de inhoud gaan
De Schagerbrug over het Noord-Hollands Kanaal.
Foto: Harry van Reeken (Rijkswaterstaat)

Onderhoudswerkzaamheden aan Waardbrug en Schagerbrug

De vaarroute via de Schagerbrug en Waardbrug in de gemeente Hollands Kroon in Noord-Holland is in september een aantal dagen afgesloten omdat er dan onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd aan de twee bruggen.

Voor de scheepvaart is de route via de Schagerbrug en daarna de Waardbrug afgesloten, met uitzondering van één doorvaartperiode, dagelijks tussen 7.00 en 8.00 uur ’s morgens. Onder de gesloten brug is wel doorvaart mogelijk.

De Schagerbrug is als eerste aan de beurt: van maandag 2 tot en met vrijdag 6 september. Aan de tweede brug wordt gewerkt van maandag 9 september tot en met woensdag 18 september. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er ook nog gewerkt in het weekend van 17 en 18 september. Als het weer goed genoeg is, dan hoeft er in het weekend van 14 en 15 september niet aan de slijtlaag van de Waardbrug gewerkt te worden. Dan zijn er mogelijk meer doorvaartmomenten. Deze zijn enkele dagen vantevoren pas bekend.

Het onderhoud gaat onder meer om een nieuwe slijtlaag op de brugdekken, schilderwerk en het repareren van dekplanken op de Waardbrug. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor de vaarweggebruikers en gemotoriseerd verkeer.

leaderboard