Overslaan en naar de inhoud gaan
Veerhaven Texel
Een van de veerhavens met het veer van en naar Texel. Archieffoto Rijkswaterstaat

Onderhoud veerhavens Waddenzee samengevoegd

Het onderhoud van bijna alle veerhavens aan de Waddenzee is gebundeld in één contract. Alleen de havens van Den Helder en Texel vallen niet onder het nieuwe onderhoudscontract. De bedoeling is dat het daarmee een aantrekkelijker klus wordt voor mogelijke opdrachtnemers.

Rijkswaterstaat wil met de bundeling van het onderhoud gerichter de expertise van meer gespecialiseerde marktpartijen aanspreken. Bovendien kan uniformering van het werk aan meerdere havens voordelen bieden voor de lange termijn.

Groot onderhoud
Het gaat om het uitvoeren van groot onderhoud aan de veerhavens, waarbij is opgenomen dat de veerhavens tijdens werkzaamheden nog wel in gebruik moeten blijven. Degene die het onderhoud zal verrichten, zal verder de havens blijven onderhouden tot 2029. Rijkswaterstaat wil er hiermee ook voor zorgen dat investeringen die op lange termijn waren gepland, eerder worden uitgevoerd. De onderhoudsklus moet nog worden aanbesteed. Tijdens die aanbestedingsprocedure wil Rijkswaterstaat ook in gesprek met de makt over de werkzaamheden, zodat er uiteindelijk in overleg naar de beste oplossing toe wordt gewerkt.

leaderboard