Overslaan en naar de inhoud gaan

OM schenkt drugsschip aan STC-opleiding

Het Openbaar Ministerie heeft een in beslag genomen drugsschip geschonken aan het Scheepvaart en Transport College (STC). Het is voor het eerst dat het OM in beslag genomen goederen een maatschappelijke bestemming geeft.

Het gaat om een zestien meter lang poolexpeditieschip dat is ontworpen door een Franse avonturier om tussen ijsschotsen door te varen. De boot kwam twee jaar geleden in criminele handen. De speciale functies van het schip – waaronder een schacht om ongezien pakketten in het water te laten zakken en een kraan om pakketten en boten aan boord te takelen – waren vermoedelijk aantrekkelijk voor de criminelen om drugs mee te smokkelen. Het schip is in beslag is genomen bij een witwasonderzoek.

Het schip zal door het STC ingezet worden ten behoeve van de opleiding zeevaart die bij STC Hanze Maritiem in Zwolle een zeevaartopleiding volgen.

“Dat schip was van criminelen in de drugshandel, nu worden er jonge mensen opgeleid voor een eerlijke baan; dat is een sterke boodschap”, zegt hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen van Parket Rotterdam.

leaderboard