Overslaan en naar de inhoud gaan
OBA

OBA maakt deel van terrein kolenoverslag vrij voor nieuwe activiteiten

Het Overslag Bedrijf Amsterdam (OBA) maakt dit jaar nog ruim twintig procent van zijn kolenterrein in het westelijk havengebied van de Amsterdamse haven vrij voor andere droge bulk grondstoffen: een terrein van zo’n 28 voetbalvelden groot. Daarmee wil het bedrijf anticiperen op de teruglopende vraag naar kolenopslag en verdergaan met de ontwikkeling van een multipurpose terminal.

Overdekte opslag
Het vrijgespeelde terrein is het niet gemechaniseerde deel. Op dit terrein zal worden geïnvesteerd in overdekte opslag capaciteit met mechanisatie.

Letter of intent
Daarvoor heeft OBA een zogeheten Letter of INtent (LOI) ondertekend, waarin zij de gezamenlijke ambitie uitspreken om stappen te zetten in de energietransitie in de Amsterdamse haven. OBA en het havenbedrijf hebben daarnaast beiden de intentie naar elkaar uitgesproken te investeren in nieuwe kades en het verdiepen van de waterdieptes.

Energietransitie
Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam: “OBA en het havenbedrijf laten met deze stap zien dat zij serieus werk maken van de energietransitie en diversificatie. Wij zorgen samen met onze klanten voor een omslag. Wij hebben de kennis, de infrastructuur en de ondernemerservaring van onze klanten nodig voor een succesvolle energieomslag. Wij doen het gezamenlijk!’

Harm Winkeler, Managing Director van OBA: ‘Als logistieke dienstverlener voor verschillende droge bulk grondstoffen spelen wij in op een veranderende vraag vanuit de markt die mede is ingegeven door de energietransitie. Deze LOI markeert een belangrijke stap in het reeds eerder door ons ingezette traject van diversificatie en verduurzaming van onze terminal waarbij een op lange termijn gerichte partnership met onze bestaande en nieuwe klanten een cruciaal uitgangspunt blijft.’

Overslagbedrijf Amsterdam
De belangrijkste producten die OBA behandelt, zijn agri, mineralen, kolen en circulaire producten zoals schroot en grond.

 

 

leaderboard