Overslaan en naar de inhoud gaan
voetbrug maakt wachtsteiger bereikbaar
De hoge voetgangersbrug passeert de hekken en leidingenstraat. Foto Port of Amsterdam

Nieuwe voetbrug maakt wachtsteiger altijd bereikbaar

De bouw van een nieuwe voetbrug heeft de wachtsteiger in de Amsterdamse Usselincxhaven sinds juni een stuk beter bereikbaar gemaakt.

Tot voor kort was de naastgelegen terminal de enige toegangsweg. Niet handig voor de schippers die er dagelijks aanmeren. Dankzij de nieuwe voetbrug hoeven zij niet meer over het terrein van Eurotank om bij de wachtsteiger te komen.

Bij de steiger in de Amsterdamse Usselincxhaven meren dagelijks verschillende binnenvaartschepen af om te wachten. De locatie was niet erg populair omdat die – bijvoorbeeld met de auto – alleen via de naastgelegen terminal bereikbaar was. Schippers waren daardoor constant afhankelijk van de medewerking van het terminalpersoneel. Dat gaf soms een hoop gedoe. Door een voetpad aan te leggen langs het spoor en een brug over het terrein van Eurotank, is de steiger nu zonder problemen bereikbaar.

Schaarse ruimte

Van toestemming van ProRail tot het ontwerp en budget: de bouw van de nieuwe voetbrug over het spoor had nog best wat voeten in aarde. Arjan de Kremer, nautisch adviseur bij Port of Amsterdam: ”Dankzij de brug en de eveneens aangelegde parkeerplaats hebben we als havenbedrijf een belangrijke stap gezet om de schaarse ruimte in de Amsterdamse havenregio optimaal te benutten”.

leaderboard