Overslaan en naar de inhoud gaan
scvheep
Foto Eddo Hartmann

Nieuwe koers voor Het Scheepvaartmuseum in 2019

Het Scheepvaartmuseum slaat in 2019 een meer culturele koers in. Het Amsterdamse museum ontving in 2018 in totaal 360.000 bezoekers, waarvan 70 procent  Nederlanders. Dit  betekent een stijging van 10.000 bezoekers ten opzichte van 2017.

Het museum ziet al een opvallende stijging, van 5 procent, in het aantal cultuurliefhebbers dat het museum bezocht. Dit is te herleiden naar de onlangs geopende tentoonstelling ms Oranje | Koers gewijzigd over het iconische passagiersschip de Oranje. 15 procent van de bezoekers gaf aan specifiek voor deze tentoonstelling te komen. De tentoonstelling wordt hoog gewaardeerd met een rapportcijfer van 8,2.

Het Scheepvaartmuseum verwacht dat de stijging van het aantal cultuurliefhebbers in 2019 verder doorzet, vanwege de opening in mei van de nieuwe Hoofdgalerij en de tentoonstelling ‘Cartografie en Curiosa’. Daarnaast was er dit jaar een stijging van 4 procent in het aantal buitenlandse bezoekers. Scholen wisten het museum weer goed te vinden; maar liefst 41.500 schoolkinderen bezochten in 2018 het museum.

Poolexpedities

Het Scheepvaartmuseum wil, veel sterker dan voorheen, laten zien hoe nauw de maritieme wereld en de nationale en internationale samenleving zijn verbonden en wat de invloed hiervan is op het leven van individuen. Tentoonstellingen die in 2019 bij de nieuwe koers van Het Scheepvaartmuseum aansluiten, zijn onder meer een tentoonstelling over poolexpedities en een fotografie- en filmproject van de gerenommeerde fotograaf Kadir van Lohuizen over de wereldwijd stijgende zeespiegel.

leaderboard