Overslaan en naar de inhoud gaan
gfeee
Studenten krijgen uitleg over de nieuwe free fall-installatie, links op de foto. Foto MAH

Nieuwe free fall lifeboat voor Harlingen

De Maritieme Academie in Harlingen heeft een nieuwe free fall lifeboat in gebruik genomen. Het betreft een uitbreiding op het bestaande trainingscentrum van de Maritieme Academie Holland (MAH). Met de nieuwe free fall installatie worden alle zeevaartstudenten van de samenwerkende mbo- en hbo-scholen in Harlingen getraind op alle verplichte lifeboat-evacuaties die zich aan boord kunnen voordoen.

Het bestuur van de Maritieme Academie Holland (MAH) heeft unaniem besloten te investeren in de uitbreiding van het gezamenlijke trainingscentrum “Safety is een essentieel aspect in de zeevaart. Het is belangrijk dat onze studenten daar goed in worden getraind. Door in gezamenlijkheid te investeren, gaan we op een doelmatige manier om met onze onderwijsmiddelen en hebben we in Harlingen een prachtige safety-installatie staan die is toegesneden op het trainen van onze toekomstig zeevarenden’, aldus Leon Maas, directeur-bestuurder MAH.

"Met de installatie van deze free fall lifeboat krijgt niet alleen de MAH, maar ook de gemeente Harlingen de moderne maritieme uitstraling die ze verdient", vult Arjen Mintjes aan, directeur Maritieme Academie Harlingen (mbo).

leaderboard