Overslaan en naar de inhoud gaan
reachstacker
Reachstacker CTU

Nieuwe Flevokust Haven in gebruik genomen

Met het verladen van de eerste containers heeft CTU Flevokust vandaag de nieuwe overslaghaven bij Lelystad feitelijk al gedeeltelijk in gebruik genomen.

 

De komende maanden wordt er nog hard gewerkt om het haventerrein van vijf hectare medio 2018 helemaal gereed te maken. Tegelijkertijd wordt het binnendijkse havengebonden industrieterrein bouwrijp gemaakt. De nieuwe haven versterkt de regionale economie en biedt volop ruimte om te ondernemen. Flevokust Haven heeft de potentie om een belangrijke schakel te worden in logistiek Nederland.

 

CTU bv, de containertak van de Theo Pouw Groep, heeft met de overslag van de eerste containers vandaag het eerste deel van de 200 x 50 meter kade van Flevokust Haven in gebruik genomen. “Eigenlijk was Flevokust Haven al in bedrijf, omdat we de overslag verzorgden via een tijdelijk locatie bij de Maxima-centrale. Met de ingebruikname van het haventerrein zijn we weer een stap dichter bij een efficiënte ontsluiting van de regio Flevoland via het water”, aldus Etienne Morriën, directeur van CTU bv.

“Als terminalexploitant zien wij goede kansen hier. Met deze nieuwe regionale haven kunnen we vervoerders volop flexibiliteit bieden en meer snelheid bij het laden en lossen”.

leaderboard