Overslaan en naar de inhoud gaan
Havenmeesters Werkendam
Havenmeesters Lou Goedel (links) en Jan Smit bekijken de live kaart van het nieuwe havenmanagementsysteem. Foto Gemeente Altena

Nieuw managementsysteem haven Werkendam

Automatisch havengelden berekenen en innen kan nu in de haven van Werkendam. Dat is onderdeel van het nieuwe havenmanagementsysteem van de gemeente Altena dat in de week van 16 april in gebruik is genomen.

Met het systeem van Shiplogic krijgt de haven een interactieve kaart waarop live, maar ook de historie en de toekomst van de situatie in de haven gemonitord kan worden. Ook het automatisch berekenen en innen van havengeld behoort tot de mogelijkheden. Het eerdere systeem voldeed niet meer aan de eisen.

Havenmeester Lou Goedel: “Tijdens de feestdagen ligt de haven altijd vol met zo'n 125 schepen, en dat was qua planning tot nu toe altijd een enorme uitdaging. Met dit systeem is dit allemaal beter te plannen. Maar niet alleen tijdens de feestdagen is dit een enorme vooruitgang. Dit is een grote professionalisering van de haven. Schepen worden automatisch gedetecteerd, het havengeld wordt automatisch geregeld en de rapportages uit de systemen geven ons nuttige informatie bij het maken van beleidskeuzes.”

De haven van Werkendam is een van de grotere binnenvaarthavens van Nederland als het gaat om aantallen geregistreerde schepen en tonnen laadvermogen.

leaderboard