Overslaan en naar de inhoud gaan
vat
De ondertekening door Cuno Vat, onder het toeziend oog van Emile Hoogsteder.

Neele-Vat Logistics naar City terminal

Neele-Vat Logistics en het Havenbedrijf Rotterdam hebben vrijdag 17 januari een contract getekend voor de ontwikkeling van een distributiecentrum op de laatste braakliggende kavel van de City Terminal aan de Eemhaven bij Heijplaat-Rotterdam.

De logistieke dienstverlener gaat het distributiecentrum inzetten voor ‘crossdocking’. Dat is het lossen van lading van een binnenkomende transporteenheid en het vervolgens combineren en laden van lading op een uitgaande transporteenheid, vrijwel zonder tussenopslag.

“Een aantal belangrijke shortsea rederijen hebben aangegeven toegevoegde waarde te zien in een crossdock faciliteit. De overeenkomst past in de verdere ontwikkeling van de City terminal tot de multimodale shortsea hub en het continentale cluster van Europa”, aldus Emile Hoogsteden, directeur Containers, breakbulk en logistiek van het Havenbedrijf.

“Neele-Vat Logistics wil een loodsoppervlakte van zo’n 10.000 m2 opslagcapaciteit en 60 dockdeuren en een doorzet van zo’n 50.000 containers per jaar. We beginnen waarschijnlijk volgend jaar met de aanleg van het centrum en verwachten in 2021 te starten met de distributie”, aldus Cuno Vat, CEO van Neele-Vat Logistics.

vat

leaderboard