Overslaan en naar de inhoud gaan
kolk
Een van de bestaande kolken van de Prinses Beatrixsluis. Foto Rijkswaterstaat

Nachtelijke stremming Prinses Beatrixsluis

Een gedeeltelijke scheepvaartstremming van de Prinses Beatrixsluis wordt komend weekend verwacht door werkzaamheden aan de noodstroomvoorziening.

Van vrijdag 7 december 22.00 tot en met zaterdag 8 december 06.00 uur en van zaterdag 8 december 22.00 tot en met zondag 9 december 06.00 uur werkt aannemer Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat aan de oostelijke kolk. De westelijke kolk blijft beide nachten beschikbaar voor de scheepvaart.

Tijdens de werkzaamheden wordt de noodstroomvoorziening van beide bestaande kolken gekoppeld aan het energiesysteem van de nieuwe 3e kolk. De 1e en de 2e kolk worden vervolgens aan een tijdelijke noodstroomvoorziening gekoppeld. Als de renovatie van beide kolken - voorzien in de eerste twee kwartalen van 2019 - klaar is, wordt de huidige noodstroomvoorziening weer in gebruik genomen voor alle drie de kolken. 

Wachttijden

Naar verwachting krijgen schippers tijdens deze stremming te maken met langere wachttijden. Er worden geen extra wachtplaatsen gecreëerd; de overnachtingsplaatsen blijven tijdens de stremming gewoon in gebruik. Als de werkzaamheden eerder klaar zijn, stelt Rijkswaterstaat de oostelijke kolk eerder open voor de scheepvaart.

leaderboard