Overslaan en naar de inhoud gaan
reind
Liza en Wim Reindersma in hun museum.

Motorencollectie De Verzamelaar onder de hamer

De collectie van museum De Verzamelaar in het Groningse Zuidhorn staat te koop op een veiling. Oprichter Wim Reindersma stopt met enig pijn in het hart met het museum en zijn verzameling buitenboordmotoren.

TRUUS DEN HARTOG

Reindersma is een rasverzamelaar én een rasverteller. Zijn eerste liefde was een buitenboordmotor gekregen van zijn vader. Het was de eerste van een collectie van 300 buitenboordmotoren. ni

Ware juweeltjes zijn erbij. De oudste motor dateert van 1910 en de jongste van 1956. Een aantal werkt nog, de meeste hebben na jarenlange museumrust onderhoud nodig. De verzameling bestaat niet alleen uit motoren voor kleine schepen, maar ook uit allerlei objecten die met de kleine scheepvaart te maken hebben en prachtige antieke poppen, die door zijn vrouw Liza aan de verzameling zijn toegevoegd. Samen hebben zij een leven lang er veel plezier aan beleefd door met de topstukken op evenementen te staan.

Nu is echter het moment gekomen dat de verzamelde objecten  een andere weg opgaan en aan een nieuw leven beginnen. Wim Reindersma is 78 jaar en de 300 buitenboordmotoren en vele andere objecten staan op www.onlineveilingmeester.nl. Op 19 oktober is de veiling van het eerste deel, in november volgt het tweede deel.mo

Bougies

Weemoedig? “Ja, dat zeker”, zegt de verzamelaar in hart en nieren geëmotioneerd, “maar het is goed dat nu anderen ervoor gaan zorgen. Het museum staat op eigen erf, wat overblijft en ik wil behouden kan ik weer plaatsen. Twee verzamelingen wil ik wel voortzetten: de handgemaakte glazen knikkers en de bougies.”

Wim Reindersma weet erg veel. Achter ieder voorwerp zit een verhaal . Nieuwsgierig? Reindersma is bereikbaar in het Groningse Zuidhorn via telefoonnummer 0594 503998.

leaderboard