Overslaan en naar de inhoud gaan
kaartje
Een deel van de aan te pakken waterwerken in Flevoland.

Moderniseringsslag bruggen en sluizen Flevoland

De modernisering van bruggen en sluizen in de provincie Flevoland laat niet langer op zich wachten. De jongste provincie van Nederland kan immers alleen bestaan met een goed functionerend systeem van bruggen en sluizen.

​De provincie gaat daarom de komende jaren aan de slag met het 'Groot onderhoud bruggen en sluizen’ en trekt hier circa 48 miljoen euro voor uit. In dit programma komen de huidige inzichten over techniek en veiligheid samen met de eisen die de samenleving stelt aan een moderne infrastructuur.

Het gaat onder meer om het renoveren of vervangen van sluisdeuren, brugvallen, steigers en aandrijvingen, maar ook om het vernieuwen van de elektrotechnische installaties. De dertien bruggen en elf sluizen worden in één programma gemoderniseerd om weer jarenlang mee te kunnen als onmisbare schakels voor een veilig en bereikbaar Flevoland.

Bereikbaar blijven

Grote uitdaging is dat de provincie tijdens de renovatiewerkzaamheden, zowel via de weg als over het water, bereikbaar blijft. Omleidingsroutes, soms erg lang, zijn echter niet te voorkomen. De renovatie gaat gepaard met het soms wekenlang stremmen van een brug of sluis. Om hier de goede keuzes in te maken, is er gedurende het hele programma veel afstemming nodig met belanghebbenden.

leaderboard