Overslaan en naar de inhoud gaan
Modal shift hoofdthema najaarsvergadering ASV

Omgekeerde modal shift hoofdthema op najaarsvergadering ASV

De modal shift – vaker transporteren via de binnenvaart in plaats van over de drukke weg – is zaterdagmiddag 28 september het hoofdthema van de najaarsvergadering van de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV).

Want volgens deze laatste echte schippersbond – naar eigen zeggen –  moet de regering volop inzetten om de huidige omgekeerde modal shift een halt toe te roepen. Tijdens de halfjaarlijkse ledenvergadering in De Harmonie aan de Gaesbeekstraat 11 (vanaf 13.30 uur openbaar toegankelijk) presenteert de ASV haar huidige visie op deze ongewenste ontwikkeling.

Er wordt verslag gedaan van de gesprekken die de bond over dit onderwerp heeft gevoerd met topambtenaren van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, alsmede met VVD-bewindsvrouw Cora van Nieuwenhuizen. En uiteraard komen de obstakels aan de orde die de omgekeerde modal shift zouden bewerkstelligen, zoals het verdwijnen van ligplaatsen, de steeds strengere Europese regelgeving, het boetebeleid en personeelstekort. Ook andere thema’s, zoals varend ontgassen en vergroening van de binnenvaart staan op de ASV-middagagenda.

leaderboard