Overslaan en naar de inhoud gaan
Mike Koelstra wint Nautilus prijs Meest Sociale Student.
Mike Koelstra.

Mike Koelstra wint Nautilus prijs Meest Sociale Student

Vmbo-student Mike Koelstra (16 jaar) heeft 28 juni de Nautilus prijs Meest Sociale Student gewonnen. Nautilus communicatieadviseur Hans Walthie reikte de blij verraste West-Terschellinger de prijs uit tijdens de vmbo diploma-uitreiking van de Maritieme Academie Harlingen.

“Als wij het over sociaal hebben, dan hebben wij het over Mike. Mike is altijd bereid om medeleerlingen te helpen met huiswerk of iets dergelijks . Ook voor een luisterend oor kwamen leerlingen naar Mike toe. Als de Story nog een rubriek had zoals vroeger, met ‘Lieve Mona’, dan konden ze zo een nieuwe rubriek starten met ‘Lieve Mike’. Mike staat altijd voor iedereen klaar. Hij kan echt met iedereen opschieten en oordeelt en veroordeelt nooit iemand.
Mike is ook altijd bereid om te helpen als er iets moet gebeuren; nooit geen nee en altijd vrolijk. We hebben als leraren wel eens gezegd ‘denk ook aan jezelf’, maar die balans heeft hij prima gevonden. Al met al een prima kerel waar menigeen een voorbeeld aan kan nemen!”, aldus te lezen in het door de leraren opgestelde juryrapport.

Sociaal bezig zijn, is belangrijk

De geboren West-Terschellinger werd al door zijn basisschool leraar geadviseerd bij de Maritieme Academie Harlingen aan te monsteren. “Waarom? Nou, ik ging als klein joch vaak mee uit vissen met mijn vader en vertelde daar altijd enthousiaste verhalen over op school. Samen met nog een paar medeleerlingen ben ik toen naar de open dag geweest hier. En de sfeer sprak me meteen aan. Ik heb dan ook vier prachtige jaren gehad. De leraren en alle medewerkers zijn ook tof. Doordeweeks woon ik op het internaat en in de weekenden op Terschelling”, laat de kersverse lichtmatroos optekenen. Mike: “Sociaal bezig zijn, vind ik belangrijk ja. Ik praat ook veel met mijn medeleerlingen. Dan hoor je van alles. En waar mogelijk help ik ze wat met raad en daad. Zo zit ik in elkaar. Ik ga nu op voor de mbo Zeevaart hier. Waar mijn toekomst ligt? Nou, ik zou graag kapitein of stuurman op een groot containerschip willen worden later. Dat lijk me machtig, om zo’n groot schip aan te sturen!”

100 procent geslaagd

MAH directeur Arjen Mintjes stond voor de volgepakte zaal met gediplomeerden, familie en fans als een “zeer trotse directeur”. “Met 48 van de 48 geslaagden hebben we een onwaarschijnlijk goed resultaat neergezet met zijn allen”. Ook Harlinger burgemeester Roel Sluiter complimenteerde de school en de geslaagden met dit “prachtige resultaat”. 21 leerlingen vervolgen hun (leer)gang naar de mbo Binnenvaart en 14 naar de mbo Zeevaart; de rest slaat een andere richting in.

 10 voor Wiskunde

De cum laude afgestudeerde Pieter-Jan Rodenburg werd speciaal in het zonnetje gezet omdat hij ook nog eens een 10 voor wiskunde op zijn eindlijst wist te scoren.

 

leaderboard