Overslaan en naar de inhoud gaan
duisport
Marcus Bangen (rechts met bloemen) bij de commisarissen en de rest van het bestuur. In het midden staat Hinne met boeket. Foto duisport/ Georg Lukas
Ex-DB Cargomanager nieuw in bestuur van duisport

Markus Bangen leidt per 1 december havenbedrijf Duisburg

De raad van commissarissen heeft Markus Bangen unaniem tot nieuwe ceo van de Duisburger Hafen AG, duisport, benoemd. Hij volgt Erich Staake op die eind november na 23 jaar zijn ambt neerlegt. Bangen was al bestuurslid. Per 1 december schuift hij door naar de hoogste post. Het bestuur wordt verder aangevuld met Carsten Hinne, afkomstig van DB Cargo.

Bangen werkt al sinds 2000 voor duisport. Hij leidde aanvankelijk de juridische afdeling, kort daarna tevens de personeelsafdeling. In 2008 werd hij als bestuurslid verantwoordelijk voor inkoop, industrielogistiek, suprastructuur en terminals. Het duisport-bestuur blijft na de wisseling driekoppig. Naast Bangen en de huidige cto en coo Thomas Schlipköther neemt de ex-DB Cargomanager Carsten Hinne plaats in de directie.

Hinne was senior vice-president bij DB Cargo en verantwoordelijk voor de corridorontwikkeling met China. Hinne kan gezien worden al een ware aanwinst. Duisport is de grootste binnenhaven van Europa en tevens de belangrijkste 'eindhalte' in Europa van de trans-euraziatische goederenspoorverbinding vanaf verschillende Chinese steden.

Snelgroeiend

De huidige havendirecteur Staake heeft deze zogenoemde zijderoute-verbinding met China voor de Duisburgse haven opgezet en ontwikkeld tot een snelgroeiend segment voor de haven. “Met Markus Bangen en Carsten Hinne staat de haven goed opgesteld om de dynamische ontwikkeling van de afgelopen jaren te continueren”, aldus staatssecretaris van de deelstaat NRW, Hendrik Schulte, die uit hoofde van zijn functie raadsvoorzitter is.

Bij de bekendmaking van de nieuwe directeuren ging Schulte niet in op de situatie rond de huidige ceo, Erich Staake, die vanwege meerdere incidenten in opspraak is. Diens vroegtijdige vaccinatie en excessieve uitgaven rond dienstreizen en luxegoederen en -diensten. Staake dreigt – op de valreep naar zijn pensionering – vroegtijdig uit zijn ambt te worden gezet. 

leaderboard