Overslaan en naar de inhoud gaan
marind

Maritime Industry 2020 verplaatst naar 13, 14 en 15 oktober vanwege coronacrisis

Binnenvaart-vakbeurs Maritime Industry, die aanvankelijk gepland stond op 12, 13 en 14 mei in Evenementenhal Gorinchem wordt uitgesteld en verplaatst naar 13, 14 en 15 oktober 2020. Dit vanwege het coronavirus. De beperkingen en extra maatregelen die de Nederlandse overheid oplegt, betekenen dat evenementen die gepland stonden tot 1 juni worden afgelast.

Beursorganisator Easyfairs was al geruime tijd bezig de mogelijkheden om Maritime Industry uit te stellen in kaart te brengen. “Gezien de onvoorspelbaarheid en onvermijdelijkheid van het coronavirus dat buiten de macht van Easyfairs valt, is het onmogelijk geworden om Maritime Industry door te laten gaan. Hierbij staan de gezondheid en veiligheid van onze exposanten, bezoekers en medewerkers voorop”, zegt Bianca van Grinsven, Head of Event Maritime Industry van beursorganisator Easyfairs.

logo

"Easyfairs volgt vanzelfsprekend de maatregelen vanuit de Nederlandse overheid op en dat betekent dat Maritime Industry van mei naar oktober verschuift. Deze nieuwe datum is zorgvuldig bepaald in goed overleg met exposanten en partners".

Niet verantwoord

Van Grinsven opnieuw: “Wij steunen de maatregelen van de overheid, want het is op dit moment maatschappelijk niet verantwoord om de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus te negeren. Bovendien valt de maritieme sector in de lijst met cruciale beroepsgroepen en vitale processen van de rijksoverheid. Daarom moeten we met hen extra voorzichtig zijn en beschermen waar dat kan. Dit zijn uitzonderlijke omstandigheden. We keken er samen met onze exposanten, partners en bezoekers enorm naar uit, maar dit is de enige juiste beslissing. Ondanks dat de huidige situatie buiten de macht van Easyfairs valt, hebben wij het vertrouwen in een waardevolle en succesvolle editie dit najaar”.

Extra beursvloer

De zestiende editie van Maritime Industry wordt derhalve uitgesteld tot het najaar: dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 oktober 2020. De locatie blijft Evenementenhal Gorinchem; ook de openingstijden en de plattegrond van de vakbeurs blijven ongewijzigd. Dat betekent dat Maritime Industry ook op deze nieuwe data te bezoeken zal zijn van 13.00 tot 21.00 uur. Het wordt de eerste editie van Maritime Industry waarbij de volledig vernieuwde bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem wordt ingezet; hierdoor ontstaat 5.800 vierkante meter aan extra beursvloer. Voor meer informatie: www.maritime-industry.nl

leaderboard