Overslaan en naar de inhoud gaan
rijn
Aan ligplaatsen lijkt hier even geen gebrek. En 'toevallig' ligt er ook een cruiseschip aan de Wilhelminakade. Artist impression

Chique Marina Rijnhaven krijgt smoel

Het initiatief uit de maritieme sector voor de ontwikkeling van een jachthaven voor superjachten in de Rotterdamse Rijnhaven krijgt steeds meer vorm. Bij de planvorming is gezocht naar 'een maximale versterking voor de omgeving'.

Behalve naar het scheppen van arbeidsplaatsen en versterken van de horeca en dienstverlening wordt nadrukkelijk ook gekeken naar de beste stedenbouwkundige inpassing in relatie tot een aantal andere initiatieven voor de Rijnhaven. De initiatiefnemers spreken momenteel met veel betrokken partijen en hebben de plannen aangeboden aan de gemeente Rotterdam. 

De betrokken maritieme bedrijven uit Rotterdam en regio hebben veel vertrouwen in het plan. Er zou een sterke behoefte bestaan aan hoogwaardige ligplaatsen in de directe omgeving van de jachtbouw-werven en Rotterdam wordt ook als ligplaatslocatie steeds populairder.

Boulevard

Bij de ontwikkeling van het plan wordt maximaal ingezet op publieke toegankelijkheid, zodat de haven voor de directe omgeving en toeristen een maritieme versterking zal zijn. Door een boulevard, openbare steigers en drijvend podium krijgt de Rijnhaven een dynamische toevoeging die zal worden versterkt door de circa 26 jachten waarvoor ruimte is.

leaderboard