Overslaan en naar de inhoud gaan
logo

Maquette en boekje over scheepswerf Moed en Trouw

Van de voormalige scheepswerf Moed en Trouw uit 1867 in het Zeeuws-Vlaamse dorpje Paal is een maquette gemaakt en over de historie ervan is een boekje geschreven. Beide worden komende donderdagmiddag 27 juni officieel gepresenteerd in het bezoekerscentrum Saeftinghe te Emmadorp, aanvang 16.30 uur.

De onthulling van de maquette wordt verricht door de laatste werfbaas en scheepsbouwer Phielbert Verras, samen met Diana van Damme - wethouder van de gemeente Hulst. Verras is een echt Zeeuws familiebedrijf dat vroeger in Paal zijn werf had en later, bij het droogleggen van het Verdronken Land van Saeftinghe, is verhuisd naar Walsoorden. Vijf generaties scheepsbouwers Verras zorgden ervoor dat Zeeuws-Vlaanderen een gewaardeerde klank heeft behouden in kringen van vissers, schippers en liefhebbers van traditionele zeilvaart.

Het project rond de maquette en het boekje is tot stand gekomen in samenwerking met een aantal betrokken liefhebbers van maritiem erfgoed uit Vlaanderen en Zeeland. De maquette krijgt een vast plekje in het bezoekerscentrum. Het boekje zal te koop zijn voor vijf euro op een aantal (maritieme) locaties in ‘het Vlaamse en het Zeeuwse’.

leaderboard