Overslaan en naar de inhoud gaan
LOVK.

LOVK start op nieuwe locatie in Werkendam

Vanaf vrijdag 2 november, dus direct na de herfstvakantie, kunnen peuters en kleuters vanaf 3 jaar en vier maanden op vrijdag terecht voor onderwijs op de nieuwe locatie van ligplaatsschool ’t Zwaantje van de LOVK in internaat De Merwede in Werkendam.


Hiermee beantwoordt de LOVK (Stichting Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen) aan de vraag van ouders om een onderwijsmogelijkheid te creëren op vrijdag in Werkendam. Sinds begin dit schooljaar bieden beide basisscholen in Werkendam op vrijdag geen onderwijs meer aan voor de kleuters uit groep 1.
Varende kinderen, die juist op vrijdag meestal van boord kunnen, komen daardoor tussen wal en schip terecht. Voor deze kinderen is de afwisseling tussen onderwijs aan boord enerzijds en het schoolbezoek anderzijds erg leerzaam.


Pilot
In internaat De Merwede is een mooie grote ruimte met buitenspeelmogelijkheid beschikbaar en zodoende was, na overleg van LOVK met beide directies van de scholen, de beslissing snel genomen. Maar het betreft een pilot. 
Varende kinderen vanaf 3 jaar en vier maanden zijn welkom op vrijdag van 9.00 uur tot 15.00 uur. Het onderwijs wordt op dezelfde wijze aangeboden als op alle ligplaatsscholen van de LOVK. De groep wordt geleid door een ervaren onderbouwleerkracht, die de gehele dag wordt ondersteund door een onderwijsassistente.
 

 

leaderboard