Overslaan en naar de inhoud gaan
HERMINA
Koppelverband Hermina van Danser Group. Foto BVB

Limburg Express wil opschalen met extra schip

European Gateway Services (EGS), Barge Terminal Born en de Danser Group bundelen al enige tijd met succes hun krachten in de Limburg Express. Sinds twee jaar onderhoudt de Limburg Express een reguliere binnenvaartverbinding tussen Born, Venlo en de ECT Delta terminal in Rotterdam. De partners willen opschalen naar Limburg Express 2.0, waarbij een extra schip zal worden ingezet dat ook andere terminals in Rotterdam aanloopt.

De Limburg Express is uniek vanwege de samenwerking tussen twee inlandterminals in Limburg die voorheen de zeeterminals van ECT met eigen schepen bedienden. De samenwerking leidt tot verschillende efficiencyverbeteringen. In Rotterdam kan er, dankzij de bundeling, gebruik worden gemaakt van fixed windows bij de ECT Delta terminal. Hierdoor wordt het schip volgens een vaste planning betrouwbaar afgehandeld.

Door het inzetten van een koppelverband (schip met duwbak) worden er per afvaart grotere volumes naar Limburg vervoerd én is de afhandeling bij de inlandterminal een stuk efficiënter.  Zo wordt de duwbak afgemeerd in Venlo, om te lossen en te laden en vaart het schip intussen door naar Born. Tevens is er een efficiënt hergebruik van containers. Lege containers worden met de Limburg Express tussen de terminals geherpositioneerd. Zo kan het zijn dat de lege importcontainers van Venlo naar Born worden vervoerd om daar weer te laden met exportlading.

Partnerschap

Veel bedrijven, die gebruik maken van de Limburg Express vinden het een groot succes. Zo zegt Helen van den Heuvel, namens Hapag-Lloyd: “De laatste jaren is de relatie tussen beide inland terminals echt ontwikkeld als een partnerschap. Wij kunnen onze klanten een betrouwbare service bieden en zien dat onze volumes de laatste jaren dan ook zijn toegenomen.”

leaderboard