Overslaan en naar de inhoud gaan
Leierbrug later klaar door vrieskou
Provincie Noord-Holland

Leierbrug later klaar door vrieskou

De Leierbrug in de Leyen, bij Oude Niedorp in Noord-Holland, is later dan gepland klaar. Dit vanwege de aanhoudende vrieskou eind februari. De bedoeling is dat de brug nu op 20 maart in gebruik zal worden genomen, in plaats van de geplande 28 februari.

Door de vorst was het te koud om de bovenste laag asfalt aan te brengen. Verwacht wordt dat dit op 15 maart kan gaan plaatsvinden.

Opening op 20 maart

Daarna voert gebiedsaannemer WaakSaam nog afrondende werkzaamheden uit aan het wegdek en de bestrating langs het asfalt. De geplande opening van de Leierbrug is dinsdag 20 maart vanaf 18.00 uur (in plaats van op 28 februari).

Zes bruggen
De Leierbrug in de Leyen is de laatste van de in totaal zes bruggen over het Kanaal Omval die worden gerenoveerd. De Westerbrug en Mientbrug zijn vorig jaar in juni opgeleverd; de Scheidersbrug en Bomerbrug afgelopen oktober en november en de Braakbrug in februari dit jaar.


De bruggen zijn gebouwd in 1936 en 1939 en waren daardoor niet berekend op de hoeveelheid verkeer die er gebruik van maakt. De werkzaamheden zijn in februari 2017 gestart.
 

leaderboard