Overslaan en naar de inhoud gaan
Leeghwaterbrug pas in maart 2020 opgeleverd
De Leeghwaterbrug staat voorlopig nog in de steigers. Foto provincie Noord-Holland

Leeghwaterbrug anderhalf jaar te laat opgeleverd

De aannemer heeft in overleg met de provincie Noord-Holland de aangepaste planning voor de oplevering van de Leeghwaterbrug (N242) bij Alkmaar vastgesteld op maart 2020. De eerdere opleverdatum van eind augustus kon niet worden gehaald, omdat voor sommige onderdelen meer tijd moest worden genomen dan was voorzien. Oorspronkelijk had de brug al vorig jaar najaar klaar moeten zijn. Toen werd het maart 2019 en augustus.

De provincie stelt in een verklaring zich ervan bewust te zijn dat de ‘eindeloze’ werkzaamheden aan de belangrijke brug over het Noordhollandsch Kanaal voor overlast en extra kosten zorgen bij de (vaar)weggebruikers, ondernemers en de omgeving. Samen met de aannemer zet de provincie zich in om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Daarvoor is een aantal extra verkeersmaatregelen genomen.

Leed verzachten

Zolang de werkzaamheden voortduren, blijft het pontje voor fietsers en wandelaars varen. Ook de verkeersmaatregelen blijven van kracht, zoals het verhogen van de snelheid van 50 naar 70 km/u op bepaalde wegvakken en de aanpassing van de verkeerslichten voor een betere doorstroming op de ring N9 West. De provincie stelt door deze maatregelen het leed te willen verzachten, maar kan niet voorkomen dat (vaar)weggebruikers hinder blijven ondervinden.

leaderboard