Overslaan en naar de inhoud gaan
stagg
Stagiair aan boord. Foto ELV

Landelijke samenwerking maritiem onderwijs

Er komt een intensieve landelijke samenwerking tussen alle aanbieders van maritiem onderwijs in Nederland. Dertien onderwijsorganisaties tekenen daartoe op 16 november een intentieverklaring in het Nova College te IJmuiden.

“De Nederlandse maritieme sector behoort tot de internationale top. Om daar te blijven, zijn er meer en goed opgeleide vakmensen nodig. Alle aanbieders van maritiem beroepsonderwijs in Nederland – van het vmbo, mbo en hbo - bundelen nu de krachten om deze uitdaging op te pakken”, zo luidt de gezamenlijke aankondiging.

De focus van de samenwerking ligt op het behoud en versterken van een aantrekkelijke, duurzame opleidingsinfrastructuur voor de maritieme sector. Dat gebeurt onder meer door een betere onderlinge afstemming van de opleidingen. De ondertekening vindt plaats op vrijdag 16 november bij het Nova College in IJmuiden.

Deelnemers

De onderwijsinstellingen die het maritiem beroepsonderwijs aanbieden en ook deel gaan uitmaken van het nieuwe landelijke samenwerkingsverband zijn voor het hbo: HZ University of Applied Sciences, NHL Stenden – Maritiem Instituut Willem Barentsz, RMI - Hogeschool Rotterdam/STC, Hogeschool van Amsterdam; voor het mbo: het Nova College, Scalda, Noorderpoort, ROC Friese Poort, ROC Kop van Noord-Holland, de STC Group en voor het vmbo: Dunamare Onderwijsgroep, opnieuw de STC Group en Berechja.

leaderboard