Overslaan en naar de inhoud gaan
hak
De ontwikkelaars Marius Hakkesteegt (links) en Kees van der Stelt van Aspect ICT.

Nieuwe iBarge-app droge bulk binnenvaart

Automatiseringsbedrijf Aspect ICT lanceert vandaag de iBarge-app, een hulpmiddel op de telefoon of tablet dat informatie over bulktransporten zo snel en actueel mogelijk beschikbaar maakt.

Door deze data te ontsluiten, kunnen opdrachtgevers en verladers daarop sturen en slimmere planningen doorvoeren, zo stellen de initiatiefnemers. De app moet de aangesloten partijen in de droge bulk binnenvaart en de logistieke keten helpen om samen een digitaliseringsslag te maken.

De iBarge-app zorgt ervoor dat schippers 24/7 de status van reizen kunnen doorgeven en gegevens direct online kunnen delen met hun opdrachtgever. Hiermee wordt voor de partijen inzichtelijk wat de actuele status van een transport is. Bovendien zorgt het communicatiemiddel voor een efficiëntere afhandeling van het administratieve proces. De iBarge-app kan aan verschillende planningsystemen worden gekoppeld, waardoor er – naar wordt gehoopt - een standaard in de binnenvaart ontstaat. Dat zorgt tevens voor een continue doorontwikkeling van de applicatie, wat eveneens als een belangrijk voordeel wordt gezien.

app

Meerwaarde

De schipper kan met zijn mobiele telefoon in de hand alle documenten scannen en uploaden in het dossier. Berend Lensen, manager inland shipping bij Peterson, reageert enthousiast op de app: “De administratieve afwikkeling is enorm verbeterd en de communicatie tussen schipper, ons bedrijf en opdrachtgever verloopt soepeler. Met de iBarge-app kunnen wij onze dienstverlening verbeteren en houden wij maximaal grip op onze transporten, waarbij we niet slechts de innovatie volgen, maar er zelf actief aan bijdragen. Daar ligt voor ons een grote meerwaarde.”

leaderboard