Overslaan en naar de inhoud gaan
rwfgf
RWG'ers poseren trots voor hun 2,5 miljoenste container. Foto RWG

2,5 miljoenste container voor RWG

Woensdag 17 april is door Rotterdam World Gateway (RWG) de 2,5 miljoenste deepsea-container oergeslagen sinds de officiële opening in september 2015.

 

Deze twee-en-een-half-miljoenste deep sea move betrof een container van ONE en is gelost van de Yang Ming Witness. Ronald Lugthart, CEO van RWG: "Als organisatie zijn we trots op het behalen van deze nieuwe mijlpaal in de nog korte historie van RWG. Een teamprestatie van alle mensen die bij RWG werken en mede mogelijk door het vertrouwen van al onze klanten en stakeholders in RWG".

RWG claimt een status als 's werelds meest geautomatiseerde en innovatieve containerterminal. Het bedrijf vervult een sleutelrol in efficiënte, duurzame, betrouwbare en veilige containerafhandeling in de haven. De terminal draait inmiddels ruim boven 90 procent van zijn capaciteit.

In samenspraak met zijn klanten en stakeholders zal RWG zijn dienstverlening blijven doorontwikkelen en uitbouwen op het gebied van op- en overslag en afhandeling van alle modaliteiten. De focus van RWG ligt hierbij op het ontwikkelen van achterlandconcepten, het aansluiten op de Container Exchange Route en het implementeren van Nextlogic - ter bestrijding van de congestie. 

leaderboard