Overslaan en naar de inhoud gaan
econ
De nieuwe platformpartners bijeen. Foto Provincie Oost-Vlaanderen

Krachtenbundeling voor economisch herstel in Oost-Vlaanderen

Het Oost-Vlaamse provinciebestuur bundelt de krachten met onderzoeks- en kennisinstellingen, bedrijven en lagere overheden in een nieuw samenwerkingsverband: het Oost-Vlaams Economisch Platform (OVEP). Samen maken de partners werk van een herstelplan voor de regionale economie.

Het provinciebestuur wil er alles aan doen om de stevige economische positie na corona te behouden en te versterken. Het platform kwam in mei 2021 al een eerste maal digitaal samen. Door de versoepelingen van de coronamaatregelen werd sinds september een fysieke doorstart gemaakt, waarbij ook het engagement werd getekend. Het OVEP schiet meteen uit de startblokken met een plan voor economische ‘relance’. Dat draagt naam 'Oost-Vlaanderen: de koers vooruit'.

Allianties

Om de Oost-Vlaamse economie weerbaar te maken tegen onder meer de gestegen energieprijzen, maakt de provincie in eerste instantie 950.000 euro vrij. Het OVEP komt om de drie maanden samen om strategisch te overleggen, vooruitgang te monitoren en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden te zoeken. Waar nuttig, zullen concrete allianties opgestart worden tussen de overheid, kennisinstellingen en bedrijven. De partners zullen ook samenwerken om Europese en Vlaamse middelen optimaal binnen te halen en in te zetten voor regionale economische ontwikkeling.

leaderboard