Overslaan en naar de inhoud gaan
Korting voor duurzame binnenschippers in Krimpen
Van links naar rechts: havenmeester Peter Hazebroek, Jan Fransen (directeur Green Award) en wethouder Arjan Neeleman van Krimpen aan den IJssel. Foto Green Award Foundation

Korting voor duurzame binnenschippers in Krimpen

De gemeente Krimpen aan den IJssel wil een steentje bijdragen aan de verduurzaming van de binnenvaartvloot. Schepen met een Green Award krijgen daarom in het vervolg korting op het havengeld.

De wethouder voor duurzaamheid, Arjan Neeleman, heeft op 10 februari het Green Award-bord in ontvangst genomen van Green Award-directeur Jan Fransen. De wethouder vindt een erkenning en beloning van duurzame binnenvaartschepen belangrijk: “Schippers die een stap vooruit doen door in schone technologieën te investeren, belonen we graag met 10 procent korting op de havengelden. Schepen met een Green Award zijn schoner stiller en zuiniger en dat draagt bij aan een betere luchtkwaliteit”.

Neeleman noemt het Green Award-programma ‘een goed instrument’ om de gewenste ontwikkeling aan te moedigen. Krimpen aan den IJssel is inmiddels de 29ste binnenhaven die meedoet aan het programma. Er zijn ook al 730 binnenvaartschepen in het bezit van een Green Award-certificaat. Een schip dat verduurzaamt, brengt op termijn de brandstofkosten omlaag. Dit zou uiteindelijk de investering kunnen terugverdienen.

Aanbestedingen

Schippers geven ook aan dat hun onderhoudskosten lager zijn en dat ze minder storingen hebben met hun duurzame schepen. Daarnaast kan een Green Award voordeel opleveren bij de inschrijving op aanbestedingen. Ook andere bedrijven, waaronder banken, bieden voordelen aan binnenvaartschepen met een Green Award.

leaderboard