Overslaan en naar de inhoud gaan
roland
De uitgezwaaide oud-voorzitter Roland Kortenhorst aan de kade. Foto Koninklijke BLN-Schuttevaer

Kortenhorst geroemd om verbindende inzet

Oud-bestuursvoorzitter Roland Kortenhorst heeft 15 februari op een receptie in Zwijndrecht officieel afscheid genomen van 'zijn' Koninklijke BLN-Schuttevaer.

De rode draad in de speeches die daar werden gegeven door onder anderen vice-voorzitter Jan van Belzen was dat Kortenhorst zich de afgelopen 15 jaar heeft hard gemaakt voor de belangenbehartiging van de varend ondernemers: "Je had oog voor hun positie".

Van Belzen roemde Kortenhorst voor zijn inzicht dat het imago van de sector versterkt moest worden. "Je was onvermoeibaar in het delen van je enthousiasme voor de binnenvaart en varende ondernemers met de politiek en eigenlijk heel Nederland. En dat is je gelukt. Er zijn de afgelopen 15 jaar grote sprongen gemaakt". Ook Kortenhorsts ambitie om gezamenlijk meer slagkracht te realiseren, kwam uitgebreid aan bod.

Herkennen

Van Belzen: "Je stond aan het fundament van onze nieuwe organisatie, die je zo hebt neergezet dat leden van aangehaakte organisaties zich konden herkennen in hun eigen club. Reden voor de CBOB - en ik spreek nu even op persoonlijke titel - om zich daar thuis te voelen. Een krachtige lobby voor de buitenwacht waar je niet om heen kan én een club waar je je thuis voelt, hoeven elkaar niet uit te sluiten, is gebleken”.

Vertrouwen

Volgens Van Belzen heeft Kortenhorst altijd een goed gevoel gehad als lobbyist: “En dat onderling vertrouwen binnen de BBU ook de aanzet heeft gegeven om in BLN te gaan samenwerken. Je liet zien dat het kon en dat het werkte en dat heeft de andere partijen overtuigd om ook in BLN op te gaan. Dat ging niet allemaal vanzelf. We moesten ook door weerstanden heen, maar met CBOB, BBU en Schuttevaer samen werd er een goed huis neergezet. En dat biedt aanknopingspunten voor andere organisaties om die formule te versterken”.

leaderboard