Overslaan en naar de inhoud gaan
sjoon
De inwisselbare batterijoplossing in containerformaat van Skoon Energy.

Koolen Industries geldschieter voor Skoonbox

Skoon Energy en Koolen Industries hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarbij Koolen Industries investeert in Skoon Energy. De bedrijven willen met de nauwe samenwerking de energietransitie versnellen.

“Met deze investering brengen we de kennis en middelen samen, die ons als groep helpen om complete energie-transitieoplossingen aan te bieden, waarbij wij voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame mobiele energieopslag”, aldus Kees Koolen.

initia
Vlnr: Peter Paul van Voorst tot Voorst en Daan Geldermans van Skoon Energy met geldschieter Kees Koolen.

 

Koolen Industries is een ambitieuze en innovatieve speler op het gebied van duurzame energie. Recentelijk heeft zij onder andere geïnvesteerd in lithium batterijen en laadinfrastructuur en momenteel werkt zij ook aan investeringen in de energiesector.

Skoon Energy’s batterij-deelconcept vormt een toevoeging aan het Koolen-portfolio en zal een sleutelrol gaan spelen in het faciliteren van de energietransitie. Dit concept bestaat uit het mogelijk maken en beheren van een netwerk van mobiele energieoplossingen, zoals batterijcontainers ( de zogenoemde Skoonboxen). Hiervoor is al een samenwerking aangegaan met de wereldwijde scheepsbouwer Damen.

Cloud

In haar nog prille bestaan heeft Skoon Energy tevens gewerkt aan het ontwikkelen van een uniek platform (Skoon Cloud) om optimale inzet van batterijcontainers te faciliteren. Op dit platform kunnen bedrijven mobiele energieopslag aanbieden of boeken. Daarnaast biedt het platform toegang tot verschillende data sets rondom het gebruik.

Gebruikers kunnen Skoonboxen bestellen en direct volgen tijdens het gebruik. Door alle operationele logistiek te automatiseren, zorgt het platform voor een betrouwbaar netwerk van slimme mobiele energieopslag. Skoon Cloud is ontworpen vanuit ervaring en werkt in combinatie met allerlei mobiele energieoplossingen.

leaderboard