Overslaan en naar de inhoud gaan
Kerstfeest in de Ruhr
De schepen die doorgaans rond Kerstmis opgepropt naast elkaar liggen in Duisburg.
Thema: 'Kostbaar en kwetsbaar'

Kerstfeest in de Ruhr

Het thema voor de viering van Kerstmis in de Ruhr is dit keer: ‘Kostbaar en kwetsbaar’. De organisatie hoopt weer met veel schepen bij elkaar te liggen, om samen kerst te vieren. Uiteraard is men zonder schip ook van harte welkom.

Traditiegetrouw houdt de Nederlandse binnenvaartkerk aan de Ruhr verschillende vieringen. De eerste viering is die van Heiligenabend 24 december: kerstavond. Deze vindt plaats aan boord van de Addio en begint ongeveer om 20.00 uur. Samen worden er kerstliederen gezongen, het kerstevangelie gelezen, het thema besproken en naar een verhaal geluisterd. De jongeren komen samen op een naastgelegen schip en volgen een eigen programma.

De tweede viering is op 25 december, Eerste Kerstdag. Deze vindt plaats in het kerkgebouw aan de Dr. Hammacherstrasse 6 en begint om 10.30 uur. Na de dienst volgt een ontmoeting in de koffieruimte voor nadere gesprekken en gezelligheid.

Familiekerstfeest

Op 26 december komt de gemeente opnieuw samen voor het familiekerstfeest. En weer in het eigen kerkgebouw. Aanvang 14.00 uur. Alle leeftijdsgroepen hebben daarbij een eigen inbreng, rond het thema ‘Kostbaar en kwetsbaar’. Het samengestelde ad-hoc havenkoor zal een aantal liederen zingen. Optredens van kinderen, verhalen, sketches en sfeer zijn de overige ingrediënten voor deze middag. Aan het eind zal er weer een heerlijke schippers-kerstmaaltijd klaarstaan, waarmee men het Kerstfeest afsluit. Voor al deze vieringen is ieder van harte uitgenodigd.

 

leaderboard