Overslaan en naar de inhoud gaan
Een van de vaartuigen van de politie.
Een van de vaartuigen van de politie. Archieffoto.

Kapitein riviercruiseschip voert hotelpersoneel op als matroos

Een 67-jarige kapitein van een riviercruiseschip op de Boven-Rijn te Tolkamer is aangehouden wegens valsheid in geschrifte. De man heeft structureel een lid van het hotelpersoneel ook als lid van de nautische bemanning opgevoerd in het wettelijk voorgeschreven vaartijdenboek. Daardoor spaarde hij het afgelopen vaarseizoen structureel een matroos uit.

De ‘matroos’ was daar overigens zelf niet van op de hoogte: hij verklaarde tegenover de politie dat hij geen affiniteit heeft met het nautische werk aan boord van een schip.

De man is een week na een integrale controle aan boord van het schip aangehouden. De controle was bedoeld om misstanden in de rivercruise-sector te bestrijden. Tijdens die controle kwamen er signalen van het personeel over te lange werktijden, waarop de politie de registratie daarvan had gevorderd. Er bleek geen deugdelijke registratie te zijn van de daadwerkelijk gewerkte uren van medewerkers. Op die manier kon ook niet duidelijk worden gemaakt of werknemers worden onderbetaald. De inspectie overweegt om ook nog boetes op te leggen voor deze overtredingen.

 

 

 

 

leaderboard