Overslaan en naar de inhoud gaan
brug
De ster geeft het uitzichtpunt voor het publiek weer. Foto Vlaamse Waterweg nv

Kanaalbrug Zutendaal gaat de hoogte in

De werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe, hogere brug over het Albertkanaal in het Vlaamse Zutendaal vorderen gestaag. Zaterdagnacht 13 oktober wordt daar de oude brug verwijderd om plaats te maken voor  een hoger stalen exemplaar. Op woensdag 10 oktober beginnen de voorbereidingen voor deze klus.

Vlaamse Waterweg nv verhoogt de brug van Zutendaal, bij Genk. Het verhogen van de brug naar 9.20 meter en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal maakt onderdeel uit van de opwaardering van het Albertkanaal. De afbraak vindt plaats van zaterdag 13 oktober tot en met dinsdag 16 oktober. In de nacht naar zondag wordt het middenstuk van de huidige brug verwijderd. Het kanaal is hierbij volledig gestremd vanaf 22.00 uur.

Maandag 15 oktober wordt het overblijvende gedeelte op de rechteroever afgebroken, met een gedeeltelijke stremming voor de scheepvaart. Op dinsdag 16 oktober wordt het restant op de linkeroever weggehaald. Ook voor deze werken wordt het kanaal gedeeltelijk gestremd. Na het slopen van de bestaande brug en de bouw van de nieuwe landhoofden zal de geassembleerde nieuwe brug worden geplaatst en verder afgewerkt. Als alles volgens planning verloopt, zal de brug in juni 2019 worden geopend.

leaderboard