Overslaan en naar de inhoud gaan
Maritiem simulatiecentrum Simwave in Barendrecht.
Maritiem simulatiecentrum Simwave in Barendrecht.

Kaartverkoop Wereldhavendagen start om 12.00 uur

Vandaag - maandag 20 augustus - start om 12.00 uur de kaartverkoop voor de excursies van de 41e editie van de Wereldhavendagen, die op 7, 8 en 9 september plaatsvindt in Rotterdam.

Er staan dit jaar een aantal nieuwe excursies op het programma. Zo kunnen bezoekers met bus en boot op safari door de haven, of alles leren over de acties die worden ondernomen tegen vervuiling met olie of plastic bij de ‘Spill Experience’ van Franklin Offshore in Heijplaat.

Jongeren die interesse hebben in een carrière in de haven, kunnen bij diverse excursies van alles leren over de mogelijkheden op het vlak van opleiding en educatie. Bijvoorbeeld bij de RDM Training Plant of bij maritiem simulatiecentrum Simwave in Barendrecht.

Bezoekers kunnen ook mee met een vaartocht naar de Maeslantkering, de grootste bewegende stormvloedkering ter wereld. Voor wie liever op het droge blijft, kan terecht op de bouwplaats van het Depot Boijmans Van Beuningen in het Museumpark, dat bij oplevering het eerste publiek-toegankelijke kunstdepot is.

Maar de excursies beperken zich niet tot de Rotterdamse gemeentegrenzen. Men kan ook Jansen Recycling in Dordrecht bezoweken, een van de grootste recyclers van oud ijzer en metalen in Nederland, of mee met een rondvaart door Rotterdams ‘zusterhaven’ Moerdijk.

 

 

leaderboard