Overslaan en naar de inhoud gaan
soel
Het educatieve havenkaartspel Cardgo, ontwikkeld door het Havencentrum.

Jongeren beleven Antwerpse haven coronaproof met kaartspel ‘Cardgo’

Het kaartspel Cardgo zorgt ervoor dat Vlaamse jongeren uit het voortgezet onderwijs de haven van Antwerpen spelenderwijs in de klas kunnen ontdekken. Met slechts één set spelkaarten, goed voor vijf verschillende activiteiten, kunnen leerkrachten de werking van de haven uitleggen; van de afhandeling van goederen tot en met de diversiteit aan beroepen en talenten. Nu buitenschoolse activiteiten vanwege van Covid-19 zijn opgeschort, biedt dit educatieve spel een alternatief. 

In het vervolg is er ook geen klassieke lesvoorbereidingsbundel meer nodig als opstap naar het haventhema dankzij het originele kaartspel. Met één doosje beschikken leerkrachten over vijf verschillende en kant-en-klare lesactiviteiten: het kaartspel (waarin vier teams hun eigen haven bouwen), onderzoeksopdracht The Flow (waarin elk duo aan de hand van een online tool de weg volgt die een product aflegt) en drie beroepenspellen (waarin de leerlingen ontdekken welke havenberoepen er bestaan).

Carrièremogelijkheden

Het educatieve Havencentrum wil met Cardgo de zeventien- en achttienjarigen uitdagen om de veelal onbekende activiteiten in de haven van Antwerpen te ontdekken en hen tegelijk bewust maken van de banenkansen die er liggen. Havencentrumvoorzitter Ludwig Caluwé licht toe: “Leerlingen uit de derde graad maken binnenkort belangrijke keuzes voor hun professionele toekomst. Met Cardgo hopen we hun blik op de haven en haar carrièremogelijkheden te verruimen. Ze leren met dit spel de diverse jobmogelijkheden kennen én ervaren de enorme impact die de haven elke dag op hun eigen leefwereld heeft - van hun favoriete snack tot dat nieuwe paar sneakers.”

spel

leaderboard

SPECIAL

Visserij