Overslaan en naar de inhoud gaan
Innovatieprijs Boot van het Jaar voor Steeler Yachts
De winnaars van de innovatieprijs van de Boot van het Jaar-verkiezing op hun Bronson 50. Foto Hiswa

Innovatieprijs Boot van het Jaar voor Steeler Yachts

De Boot van het Jaar Innovatieprijs is gewonnen door Steeler Yachts uit Steenwijk voor het ontwerp van hun nieuwe Steeler Bronson 50. Dat is bekendgemaakt door Hiswa te water, die jaarlijks de prijzen uitreikt.

Het innovatieve van de Bronson zit in de open verbinding tussen twee leefruimten met een glazen plafond en het bimini-scherm - dat niet alleen tegen de zon beschermt, maar door de kantelfunctie ook tegen de wind.

Alle prijzen in het kader van de Boot van het Jaar-verkiezing zijn half september uitgereikt. Het gaat in de nieuwe opzet om vier juryprijzen en een publiekprijs. Zoals bekend ging de oeuvreprijs dit jaar naar Evert Stel, ontwerper en samen met zijn partner Ingrid de Graaf initiatiefnemer en drijvende kracht achter de Stichting Vaarwens.

Natural Yachts uit Heeg werd winnaar van de Boot van het Jaar Start-up prijs. In het ‘experience center’ van het jonge bedrijf kunnen consumenten kennis maken met de verschillende vormen van elektrisch varen en dankzij de verhuur wordt hen de gelegenheid geboden de jachten gedurende langere tijd te ervaren.

SloepNed Watersport uit Balk is winnaar van de Boot van het Jaar Lokale Held Prijs - een prijs voor een bedrijf, dat is gespecialiseerd in één segment, georiënteerd op de Nederlandse markt, lokaal bekend, maar dat nationale belangstelling verdient. Bijzonder is de verrassende marktcommunicatie van SloepNed.

Bij de keuze van de Boot van het Jaar Publiekslieveling had de jury van 12 watersportdeskundigen geen stem. Volgens duizenden online stemmers voldeed de Cooper 680, een moderne, fraai gelijnde tender, het best aan deze omschrijving. De Boot van het Jaar-verkiezing is een initiatief van Hiswa te water. 

bronseon

 

leaderboard