Overslaan en naar de inhoud gaan

Inloopavond Meppelerdiepsluis

Rijkswaterstaat organiseert samen met aannemer Combinatie Strukton-Reef (CSR) een inloopavond over de voortgang van de ombouw van de Meppelerdiepsluis. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 7 december in hotel Zwartewater, De Vlakte 20, in Zwartsluis van 19.30 tot 21.00 uur.

Het bedieningsgebouw en de bestaande brug in de Hasselterdijk (provinciale weg N331) zijn in 2015 vervangen. In 2016 zijn sloopwerkzaamheden verricht, is de nieuwe sluisdeur geplaatst en zijn voorbereidingen voor de definitieve bruglocatie uitgevoerd. Het project wordt eind 2017 afgerond. Rijkswaterstaat bouwt de Meppelerdiepsluis om van keersluis tot schutsluis. Dankzij een schutsluis kan de scheepvaart het hele jaar veiliger en zonder stremmingen van en naar Meppel varen. De nieuwe sluis is breder en dieper dan de huidige. Tevens zorgt de sluis voor betere bescherming tegen overstromingen.

Meer informatie over het project Meppelerdiepsluis is te verkrijgen via de projectpagina www.rws.nl/meppelerdiepsluis of het gratis informatienummer 0800-8002 van Rijkswaterstaat. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 uur tot 18.30 uur.

leaderboard