Overslaan en naar de inhoud gaan
licht
Foto provincie Noord-Holland

Inhijsen nieuwe val Wilhelminabrug live te volgen

Het nieuwe beweegbare brugdeel voor de Zaandamse Wilhelminabrug wordt vandaag geplaatst. De hijsoperatie is met een livestream te volgen, omdat de provincie in verband met de coronacrisis geen toeschouwers op en rond de bouwplaats toelaat.

Om publiek en vooral de stadsbewoners de montage te laten volgen, wordt vandaag dinsdag 7 april een livestream opgezet. Vanaf 11.00 uur kan men via www.livestreamwilhelminasluis.nl/heijmans/ getuige zijn van het inhijsen van het val met een gewicht van 180 ton en een afmeting van ongeveer 16 meter breed en 15 meter lang.

Het beweegbare brugdeel voor de nabijgelegen Beatrixbrug wordt pas later, op 17 april op zijn plek gezet. De vernieuwing van de vallen vormen belangrijke stappen in de vernieuwing van het Wilhelminasluiscomplex.

Binnenstad

De Wilhelminasluis ligt in de binnenstad van Zaandam en stamt uit 1903. Samen met de naastgelegen Beatrixbrug en Wilhelminabrug wordt de sluis helemaal vernieuwd. Het bestaande sluizencomplex is zwaar verouderd, qua afmetingen en in een slechte bouwkundige- en technische staat. De provincie Noord-Holland vervangt de komsluis door een nieuwe moderne schutsluis voor de beroeps- en recreatievaart.

leaderboard