Overslaan en naar de inhoud gaan
Aankomst sluisdeuren in Schiedam.
Aankomst sluisdeuren in Schiedam.

UPDATE: Inhijsen eerste sluisdeur 3e kolk Beatrixsluis op 23 augustus

Op donderdag 23 augustus - en dus niet op woensdag 22 augustus zoals eerder werd aangekondigd - wordt de eerste van de vier sluisdeuren in Nieuwegein op zijn plek in de deurkas van het buitenhoofd van de sluis (Lekzijde) gehesen.

De eerste twee deuren, die ieder 28 meter lang, 6,25 meter dik en 14 meter hoog zijn en per stuk 490.000 kilo wegen, kwamen op 30 juli aan in Schiedam. Daar zijn ze de afgelopen weken afgebouwd. Op dinsdag 21 augustus komen zij per duwbak naar Nieuwegein. Zij reizen via de Nieuwe Maas en de Lek naar het Lekkanaal. Na aankomst liggen ze ten zuiden van de Prinses Beatrixsluis achter het bestaande remmingwerk klaar voor de hijsoperatie op donderdag 23 augustus (de eerste deur) en vrijdag 24 augustus (de tweede deur).

Tijdens de hijsoperatie geldt een snelheidsbeperking voor de scheepvaart in de voorhaven (Lekzijde) om golfslag te voorkomen.

Digitaal volgen

Via de Facebookpagina van het project www.facebook.com/PrinsesBeatrixsluis en op www.prinsesbeatrixsluis.nl/sluisdeuren doet Rijkswaterstaat dinsdag verslag van de reis van Schiedam naar Nieuwegein.

Het plaatsen zelf is op zowel donderdag als vrijdag via een live stream te volgen op  www.prinsesbeatrixsluis.nl/sluisdeuren en op de Facebookpagina.

 

 

leaderboard