Overslaan en naar de inhoud gaan

Informatiebijeenkomst nieuwbouw kademuur Maaskade Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam gaat 500 meter kade vervangen door een nieuw kadedeel ter hoogte van de adressen Maaskade 94 tot en met 98. Daarom houdt het havenbedrijf een informatiebijeenkomst op dinsdag 1 november voor bewoners, bedrijven en schippers.

In december vorig jaar is zo’n 40 meter kade verzakt. Het havenbedrijf heeft het verzakte gedeelte direct gestabiliseerd en de locatie met hekwerk afgezet. De kademuur is niet meer te herstellen, is uit de onderzoeken naar de conditie van de Maaskade gebleken.
De verzakte kade is onderdeel van een originele kade van circa 500 meter die is aangelegd eind negentiende, begin twintigste eeuw. De kade voldoet niet aan hedendaagse technische eisen. Dat blijkt ook uit diverse onderzoeken. Het havenbedrijf heeft daarom besloten de volledige 500 meter te vervangen voor een nieuw kadedeel. Deze 500 meter start bij het oude brughoofd van de Willemsbrug en gaat vervolgens 500 meter westwaarts richting het Prinsenhoofd.

Het havenbedrijf is begonnen met het ontwerp van een nieuwe kade en is in gesprek met de gemeente Rotterdam over onder andere de uitstraling van de kade. Het havenbedrijf streeft de volgende planning na: Het ontwerpen van de kade en het aanbesteden van de werkzaamheden duurt negen maanden. Voor de realisatie van de kade is veertien maanden nodig.
De locatie ter hoogte van de verzakking blijft gedurende de periode van ontwerp/aanbesteden afgezet. Een andere maatregel is helaas niet mogelijk. Het havenbedrijf inspecteert de volledige 500 meter kade regelmatig op stabiliteit. Als voorzorgsmaatregel mag zwaar verkeer (> 3500 kg) niet op de kade.

De informatiebijeenkomst is om 19.00 uur op 1 november bij de Stichting Welzijn Mualla Maaskade 39. Contactpersoon is Anouska Hoogendoorn-Lagerwaard, a.hoogendoorn@portofrotterdam.com, telefoon: 06-10400112.

leaderboard